Krónika

Egyre nő a migrációs a nyomás Csongrád megyén

Nem pihennek az embercsempészek

A rendőrök tegnapelőtt 285 határsértőt tartóztattak fel, és 169 embert akadályoztak meg az illegális belépésben Magyarország területére. Bács-Kiskun megyében a rendőrök kilenc esetben ötvenhárom határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Hercegszántó, Homorúd, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Mohács-Sárhát és Újmohács közigazgatási területén.

A legforgalmasabb napjuk a Csongrád-Csanád megyei a járőröknek volt, ők huszonhét esetben 187 határsértőt állítottak meg. Budapesten egy esetben egy határsértőt állítottak elő. Győr-Moson-Sopron megyében két esetben négy határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom közigazgatási területén. Vas megyében egy esetben tíz határsértőt tartóztattak fel Nagykölked közigazgatási területén.

Embercsempészés miatt öt emberrel szemben indult büntetőeljárás. Péntek hajnalban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások huszonhat külföldit tartóztattak fel Budzsak térségében. Ők szír állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be Magyarország területére, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kapcsolódó írásaink