Krónika

Hamar meglett a késes gyilkos

A 39 éves kárpátaljai magyar kőműves alig hét kilométerre született az áldozatától

Elsírta magát, megtört, és bevallotta az emberölés elkövetését a rendőröknek az a 39 éves kárpátaljai magyar kőműves, aki halálra szúrt vasárnap este egy férfit a XVI. kerületi Futórózsa utcában – jelentette be tegnap a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. Pál Adrián elmondta, a rendőrséget egy járókelő értesítette, miután rátalált a vérző sértettre, aki csak annyit tudott mondani „betörőt fogtam, megszúrtak”.

Hamar meglett a késes gyilkos
Negyedóra alatt mindent bevallott a férfi
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A mentők megérkezésekor a férfi már sokkos állapotban volt, kérdésekre sem tudott válaszolni. Állapotát stabilizálták, majd elindultak vele a kórházba, ám útközben összeomlott a keringése, és újra kellett éleszteni. A kórházban azonban életét vesztette. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást, kamerák segítségével feltérképezték, merre távozhatott az elkövető, és Sashalomig, a Havashalom utcáig jutottak. Felállítottak egy húsztagú nyomozócsoportot is.

Az elkövetőről készült felvételeket megmutatták az utcában élőknek, a jellegzetes mozgású és dzsekijű férfit a környékbeliek felismerték, és megmutatták, hol lakik – őt végül előállították és kihallgatták. Mintegy negyedóra alatt megtört, beismerte tettét, majd védő jelenlétében jegyzőkönyvben is teljes beismerő vallomást tett – mondta Pál Adrián. Beszélt arról is, a helyszíni kihallgatások alapján tudják, hogy az áldozat a társasházi lakásának erkélyén állt, amikor meglátott egy, a parkolóban, a gépkocsik között gyanúsan mozgó alakot.

A férfi rögvest utána eredt, próbálta kérdőre vonni. Ekkor a gyanúsított – vallomása szerint – megszúrta áldozatát. Pál Adrián szerint az áldozatával egyidős, kárpátaljai magyar kőműves vendégmunkásként dolgozott nálunk. Pál Adrián hozzátette, a sértett is kárpátaljai magyar volt, és ugyancsak kőművesként alkalmazták Budapesten. A két férfi egymástól hét kilométerre született Ukrajnában, de a jelenlegi információk alapján korábban soha nem találkoztak.

Kapcsolódó írásaink