Krónika

Nyolc órán át is védhet egy orrspray a koronavírus ellen

Biztató eredmények

Tesztelés alatt áll az a forradalmi spray, amelyről egy finn tanulmány közölt részleteket. A fejlesztés alatt álló szer hatékony lehet a koronavírus ellen, ugyanis egy befúvással akár nyolcórányi védelmet is biztosíthat a fertőzéssel szemben – írta a Napi Doktor.

Ez a technológia olcsó és könnyen gyártható, és a gátlószer egyformán jól működik minden variánssal szemben. A már kihalt SARS-vírus ellen is hatékony, így vészhelyzeti intézkedésként is szolgálhat az esetleges új koronavírusok ellen.

A tanulmányból kiderül, hogy az immunhiányos és koronavírus szempontjából magas kockázatú emberek számára kifejlesztett spray egy antitestszerű szintetikus fehérjéből áll, amely felismeri a koronavírus tüskefehérjéit, és átmenetileg megállítja a vírust. Bár a hírek biztatóak, egyelőre még nem szabad készpénznek venni az eredményeket, az elsődleges védekezést még mindig az oltás jelenti, ezért maguk a kutatók is csak a vakcina kiegészítéseként, nem pedig önálló védekezésként gondolnak a szerre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom