Krónika

Csökkenti az oltatlanok táppénzét az angol IKEA

Az új gyakorlat ösztönző lehet

Csak a törvényben előírt táppénzminimumot folyósítja a karantén ideje alatt a brit IKEA az oltatlan dolgozóinak, írja az Indy100.

Az oltásokon átesett alkalmazottak ezzel szemben továbbra is megkapják a teljes munkabérüket. A svéd bútorkereskedő közleményében hozzátette, hogy minden esetet egyedileg mérlegelnek. A heti minimális táppénzt 96,35 fontban (41 153 forint) határozza meg a törvény.

Ezzel szemben a vállalatnál dolgozó több mint tízezer munkavállaló átlagos heti munkabére ennek legalább a négyszerese, amit a teljesen beoltott, mégis megfertőződött dolgozók továbbra is hiánytalanul megkapnak. Egy munkajogász szerint az IKEA napokban bevezetett gyakorlata több dolgozót is rávehet a koronavírus elleni védőoltás felvételére.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom