Krónika

Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Nyolcszázharminckét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Több mint nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök
Katonák járőröznek Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 320, szombaton 256, vasárnap 234 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 19 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1803 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - november 29-étől december 5-éig - a feltartóztatottak száma 1713 volt.     

Emellett az elmúlt héten a horvát, a román, az ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 22 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 27 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.
 

Kapcsolódó írásaink

Elutasított minimálbér

ĀMárki-Zay Péter nem tartja szükségesnek a minimálbért, pedig az – és a garantált bérminimum – felfelé hajtja a többi bért, de az egyéb juttatások és támogatások összegét is