Krónika

A Nemzeti Hadsereg is történelmünk része

Konferencia Nyíregyházán

A Nemzeti Hadseregtől a Magyar Királyi Honvédségig címmel szervez kétnapos konferenciát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Honismereti Egyesület, a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár, a Jósa András Mú­zeum és az MH 2. TVE Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ Nyíregyházán.

Az esemény fővédnöke Benkő Tibor honvédelmi miniszter. A december 9-i eseményt Halkóné Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja nyitja meg, majd Vinnai Győző országgyűlési képviselő mutatja be a témához kapcsolódó kiállítást. A konferencia első előadója Szakály Sándor, a VERITAS főigazgatója lesz, majd György Sándor, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának tudományos kutatója és Négyesi Lajos ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense következik.

A december 10-i konferencián Gottfried Barna tudományos kutató, Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokhelyettese, Ilyés Gábor helytörténész, Bonhardt Attila, a Hadtörténelmi Levéltár nyugállományú igazgatója, Illésfalvi Péter hadtörténész és Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere szólal föl. A találkozót a Jósa András Múzeum hadtörténeti kiállításának megtekintése zárja. A részvételt a [email protected] címen kell jelezni.

Kapcsolódó írásaink

Lőtéren az új magyar fegyverek

ĀMár teszteli a honvédség a prototípusokat, amelyeket rekordidő alatt készített el a fejlesztéssel megbízott hazai vállalat