Krónika

Rendkívül sikeres az oltási akcióhét

Az első napon több mint 131 ezren oltatták be magukat. Az oltóhelyek reggel héttől este hétig várják mindazokat, akik oltakozni szeretnének - számolt be Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Rendkívül sikeres az oltási akcióhét
Emlékeztető oltás Pfizer-vakcinával a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban
Fotó: MTI/Komka Péter

Müller Cecília az egyik oltóponton rögzített, a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta: az oltóhelyeken nagyon nagy a forgalom, az emberek élnek a lehetőséggel és „meghallották a megszólításunkat”.

Ismertetése szerint az akcióhét első napján, hétfőn több mint 131 ezren vették fel az oltást: 105 ezren a harmadik vakcinát, amivel megerősítették szervezetük immunrendszerét, tehát - mint fogalmazott - „hozzájárultak ahhoz, hogy a delta variáns ellen is védettek legyenek”. Hozzátette, 18 ezren vették fel az első védőoltásukat, amivel „elkezdték azt az utat, amely során védetté válnak”.

„Én köszönöm azt, hogy felismerték ennek jelentőségét, felelősséget éreznek saját és embertársaik egészsége iránt is” - hangoztatta Müller Cecília. Emlékeztetett arra, hogy az oltási akcióhéten reggel 7 és 19 óra között várják az oltópontok az oltakozni kívánókat.

Azoknak, akik még nem éltek az oltás lehetőségével, Müller Cecília azt javasolta, hogy vegyék fel az első vakcinát. Azokat pedig, akiknek a második oltása óta 4-6 hónap eltelt, arra kérte, hogy éljenek a harmadik, megerősítő oltás lehetőségével.

„Ez a vírus nem válogat, terjed emberről emberre, és ahhoz, hogy ne fertőződjünk meg, a leghatékonyabb módszer a védőoltás felvétele” - hangsúlyozta.

Objektum doboz

„A két nagyfiam keresztülment rajta. Ők fiatalok: 30, 45 évesek, nagyon elkapták. Egyikük kórházba is került. Nem voltak beoltva” - hallható a Magyarország Kormánya által közösségi oldalukon közzétette videóban, melyen több oltakozó is megosztotta legfrissebb tapasztalatait.

A ma reggeli adatok szerint elhunyt 171, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6518 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon.

November 22. és 28. között rendezik az oltási akcióhetet
November 22. és 28. között rendezik az oltási akcióhetet
Fotó: MH

Eddig 6 043 116 embert oltottak be, közülük 5 801 593-an a második, 1 939 582-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. Gyöngyösön többen is elmondták az oltási akcióhéttel kapcsolatos legfrissebb tapasztalataikat.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink