Krónika

Az idén a zánkai Erzsébet táborban tartják az Erzsébet-karácsony programokat

Idén először az állami támogatással felújított zánkai Erzsébet táborban valósulhatnak meg az Erzsébet-karácsony programjai, amelyekre már várják a jelentkezéseket.

Az idén a zánkai Erzsébet táborban tartják az Erzsébet-karácsony programokat
Ingyen utazhatnak a gyerekek a balatoni Erzsébet-táborokba
Fotó: MH

A korábban egynapos Erzsébet-karácsony programjait 2021-ben újításként többnapos, ottalvós programsorozatként tartja meg az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az épületek téliesítésének és az új, valamint felújított programhelyszíneknek köszönhetően - közölte az alapítvány csütörtökön.

Kiemelték: a gyerekekre így egy időben még több kulturális és szórakoztató előadás, valamint szabadidős és adventi program vár decemberben hét alkalommal. Az Erzsébet-karácsonyra magyarországi köznevelési, továbbá gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamon tanuló gyermekcsoportokkal. Jelentkezni az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen lehet.

A programokat, az iskolások utazási költségét, valamint a program ideje alatti étkezést és a hazaútra való hidegcsomagot is biztosítja a szervező Erzsébet Alapítvány.

Négy év alatt összesen mintegy 25 ezren vettek részt az Erzsébet-karácsonyon, most összesen mintegy 8 ezer vendéget várnak.

Az Erzsébet-karácsony az állami támogatással működő Erzsébet táborok program részeként 2016-ban indult, és az Operától kezdve a Művészetek Palotáján, valamint a Fővárosi Nagycirkuszon át, a Papp László Budapest Sportarénáig számos helyszínen kínált szórakoztató és kulturális előadásokat a gyermekek számára.

Kapcsolódó írásaink