Krónika

Rusvai Miklós: Csökken a betegek átlagéletkora

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Rusvai Miklós: Csökken a betegek átlagéletkora
Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora - mondta Rusvai Miklós virológus
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A szakember hozzátette: a 70 éven felüliek és a krónikus betegséggel élők többsége megkapta a védőoltást, ugyanígy a 12-18 éves korosztályból is sokan, ezért inkább a közép korosztály még beoltatlan tagjai a veszélyeztetettek.

Rusvai Miklós elmondta azt is, hogy a magyarországi járványadatok jobbak, mint az egy évvel ezelőttiek; kevesebben haltak bele a betegség szövődményeibe és kevesebben vannak lélegeztetőgépen is.

A virológus kiemelte: az influenzajárvány közeledtével érdemes kérni az influenza elleni védőoltást is, ezen kívül pedig a maszkviselés az, ami jelentősen korlátozza a különféle vírusok terjedését. A szakember arra biztatott mindenkit, hogy a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóhelyeken viseljen maszkot.

Kapcsolódó írásaink

Zárt helyeken javasolt a maszkhasználat

ĀRusvai Miklós: A covid elleni vakcina mellett fontos az influenza elleni oltás felvétele is, hiszen egyszerre a két fertőzés sokkal súlyosabb következményekkel járhat