Krónika

Sikeres rendőrségi drogszüret

Szeptember végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is bekapcsolódott az akcióba, a déli és az ukrán határon, de a reptéri postaforgalomban is figyelték a kábítószer-forgalmat

Mintegy félmilliárd forint értékű drogot foglalt le a rendőrség a kábítószerekkel és gyógyszerhamisítással kapcsolatos kéthetes, összehangolt országos bűnügyi akciósorozat alatt – számolt be az MTI.

Fülöpné Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának kiemelt főreferense várakozáson felüli eredménynek nevezte, hogy szeptember utolsó két hetében 321 kilogrammnyi kábítószert, köztük 140 kilogramm kannabiszt, kilenc kilogramm amfetamint foglaltak le. Hozzátette, az akció­ban 1339 rendőr vett részt, 213 büntetőeljárás indult, amelyben 304 embert gyanúsítottak meg, közülük 55-nek a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A kábítószerek mellett anabolikus szteroidot is találtak Szabolcs-Szatmár-Beregben, tízmillió forint összértékben. A gyanúsítottaktól nyolcvanmillió forintnyi készpénzt, 92 millió forint összértékben gépkocsikat is lefoglaltak. Az akció méretét érzékeltetve hangsúlyozta, miközben évente mintegy négyszáz azonnali véleményt kér a rendőrség a toxikológus és vegyész szakértőktől, csak ebben a két hétben ötvenkettőt kért.

Szeptember utolsó három napján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is bekapcsolódott az akcióba, a déli és az ukrán határszakaszon és a reptéri postaforgalomban figyelte a kábítószer-forgalmat – ismertette a főreferens. Pál Adrián, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese a kéthetes akció legnagyobb kábítószerfogását emelte ki. A rendőrök egy óbudai lakásban öt bosnyák és horvát állampolgárt találtak, egy nőt, két férfit, valamint két kiskorút. Utób­biakat később gyermekvédelmi intézetbe vitték. A lakásból és az őrizetbe vettek autójából kilencven kilogramm marihuána került elő, háromszázmillió forint összértékben.

Kapcsolódó írásaink