Krónika

Játékfilmet forgatnak az oroszok a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén

Megmenteni egy asztronauta életét

Elindult kedden Bajkonurból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) az első játékfilmes forgatócsoport egy Szojuz MS–19 űrhajó fedélzetén.

Játékfilmet forgatnak az oroszok a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén
Fotó: AFP/Sputnik/Russian Federal Sp

Mint az ITAR–TASZSZ tudósításából kiderül, Julija Pereszild színésznő és Klim Sipenko rendező–producer Kihívás munkacímmel forgat mozit a világűrben. Az alkotásban Julija Pereszild egy orvost alakít, akinek sürgősen űrhajóra kell szállnia, hogy sebészi beavatkozással megmentse egy asztronauta életét, akinek szerepét a már az űrállomáson tartózkodó Oleg Novickij játssza.

A cselekményben két másik hivatásos kozmonautának, a filmesekkel utazó Anton Skaplerovnak és a már az állomáson keringő Pjotr Dubrovnak is jut szerep. Az űrdráma a Roszkozmosz orosz űrvállalat, a Pervij Kanal tévécsatorna és a Yellow, Black and White stúdió koprodukciójában készül.

A több hónapig tartó felkészülés alatt egy tartalék legénységet is kiképeztek Oleg Artyemjev űrhajós, Aljona Mordovina színésznő és Alekszej Dugyin operatőr személyében. Az orosz űrfilm tervét 2020 szeptemberében jelentették be, négy hónappal azt követően, hogy nyilvánossá vált a hollywoodi Mission: Impossible sorozat hasonló projektje – ám Tom Cruise űrrepülése még várat magára.

Kapcsolódó írásaink