Krónika

Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak a Dunántúlon

Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak három héten át a Dunántúlon, emiatt több település térségében is jelentős hanghatásra lehet számítani.

Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak a Dunántúlon
Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak három héten át a Dunántúlon
Fotó: MH

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményében azt írta: október 4. és 22. között a Magyar Honvédség (MH) Pápa Bázisrepülőtér nemzetközi kiképzésnek ad otthont.

A harcászati oktató kiképzés során helikopterek és harcászati repülőgépek Pápa, Kenyeri repülőtér és Siófok-Kiliti repülőtér térsége felett, továbbá az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területein alacsony magasságban, hajtanak végre feladatokat. Az érintett településeken hétköznapokon a nappali órákban jelentős hanghatásra kell számítani - hívták fel a figyelmet.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - fogalmazott a Honvédelmi Minisztérium.

Kapcsolódó írásaink

Nemzetközi brigádok Magyarországon

ĀAz elmúlt években egyre élesebbé vált a feltűnően külföldi érdekeket szolgáló ellenzék, valamint a nemzeti kormány közötti konfliktus - írta a XXI. Század Intézet igazgatója