Krónika

Továbbra is rengetegen próbálnak illegálisan bejutni a magyar határokon

 A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások két csoportban - Katymárnál, majd Bácsbokod közigazgatási területén - 22 illegális bevándorlót tartóztattak fel. Az 51-es főúton Nagybaracskánál egy indiai embercsempész autójában két migránst találtak, míg Csongrád-Csanád megyében további 47-et tartóztattak fel - közölte a rendőrség csütörtök kora reggel a honlapján.

Továbbra is rengetegen próbálnak illegálisan bejutni a magyar határokon
Indiai embercsempészt fogtak a rendőrök Nagybaracskánál, a férfi autójában két afgán migránst szállított
Fotó: police.hu

 A Bács-Kiskunban feltartóztatott csoportok tagjai szír állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tudatták.

Közölték azt is, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának rendőrei egy gépjárművet ellenőriztek Nagybaracska közigazgatási területén. A gépkocsit egy indiai férfi vezette, rajta kívül a járműben két - magát afgán állampolgárnak valló - ember tartózkodott.

Ők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A migránsokat - meghallgatásukat követően - visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tették hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint jogellenesen próbált meg bejutni az országba 47 határsértő. Ásotthalom külterületén 36, míg Szegeden 11 határsértőt tartóztattak fel.

A csoportok tagjai közül egy szomáliai, négyen jemeni, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Kapcsolódó írásaink