Krónika

Ha nincs oltás, nincs állás az egészségügyben

Háromezer oltatlan munkavállalót függesztettek fel Franciaországban

Kötelezővé tették Franciaországban az egészségügyi dolgozók oltását, az ellenkezőkre szankció vár.

Olivier Véran egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy mintegy háromezer munkavállalót függesztettek fel az országban az egészségügyi szektorban, mert nem oltatták be magukat a Covid–19 ellen – írja az Euronews. A felfüggesztések elsősorban a támogató személyzetet érintik, nem pedig az orvosokat és ápolókat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy minden kórházban és egészségügyi, illetve szociális intézményben biztosított volt az ellátás folyamatossága, valamint az ellátás biztonsága és minősége, bár néhány szolgáltatást, főként technikai jellegűeket, például az MRI-t vagy a koszorúér-angiográfiai szolgáltatásokat érintették a felfüggesztések pár órára. Leszögezte, hogy az ágazat 2,7 millió alkalmazottat foglalkoztat, és a háromezer felfüggesztés jelentős része pusztán ideiglenes. „Egyelőre csak néhány tucat lemondást nyújtottak be az országban” – jelentette be.

Kapcsolódó írásaink

Milliárdos kórházi kezelések

ĀNagy terhet jelent Amerikában a be nem oltottak ellátása: egy felmérés szerint három hónap alatt csaknem hatmilliárd dollárt költöttek el feleslegesen erre