Krónika

Több tucat migránst fogtak el a déli határon, afgánokat is

Homorúdnál tizennyolc, Szegednél huszonnyolc migránst fogtak el éjjel és a hajnali órákban. Apostagnál egy embercsempészt is elfogtak, aki hét migránst szállított - derül ki a rendőrség adataiból.

Több tucat migránst fogtak el a déli határon, afgánokat is
Hazánk déli határaira egyre nagyobb nyomás nehezedik
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A migráns csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempész ellen pedig büntetőeljárást indítottak.

A Homorúdnál feltartóztatott tizennyolc migráns szomáliai, szír és iraki állampolgárnak vallották magukat de ezt nem tudták igazolni. A csoportot a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Apostagnál egy szerb rendszámú autót ellenőriztek csütörtök hajnalban, az autóban a spanyol sofőrön kívül hét migráns volt, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de nekik sem voltak papírjaik.

A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene. Szegednél huszonnyolc migránst fogtak el, ők afgán és szír állampolgárnak vallották magukat. A migránsokat meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
 

Kapcsolódó írásaink