Krónika

Dubajban kapták el a Camorra vezérét

Drogkereskedelem, pénzmosás

Elfogták a nemzetközi drogkereskedelem egyik vezető személyének számító Raffaele Imperialét, a Camorra olasz bűnszervezet egyik vezetőjét Dubajban – közölte csütörtökön az olasz pénzügyőrség Nápolyban.

A 46 éves férfit az olasz belügyminisztérium a különösen veszélyes szökevények listáján tartotta számon. Imperialét augusztus 4-én kerítették kézre az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városában a nápolyi ügyészség, az Euró­pai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) és az Interpol nemzetközi rendőri együttműködési szervezet közreműködésével.

Imperialét 2016 januárja óta körözték Olaszországban bűnszervezet keretében elkövetett nemzetközi drogkereskedelem és pénzmosás gyanúja miatt. A bűnöző egyébként azzal is hírnevet szerzett magának, hogy a dél-olaszországi Castellamare di Sta­biában lévő villájának átkutatásakor Vincent van Gogh holland festőművész 2002-ben Amszterdamból ellopott két remekművét találták meg, amelyeket feltehetően a feketepiacon vásárolt. Az olasz hatóságok kezdeményezték a férfi kiadatását az Egyesült Arab Emírségektől.

Kapcsolódó írásaink