Krónika

Azonosították a plymouthi lövöldözés feltételezett elkövetőjét

Azonosították a plymouthi lövöldözés feltételezett elkövetőjét, aki három nővel és két férfivel végzett csütörtök este, mielőtt maga ellen fordította fegyverét - közölte a helyi rendőrség pénteken.

Azonosították a plymouthi lövöldözés feltételezett elkövetőjét
A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a plymouthi lövöldözés helyszínére
Fotó: Plymouth Live/BPM Media

A 22 éves Jake Davison este 6 óra körül otthonában agyonlőtt egy nőt, majd kiment az utcára, és válogatás nélkül tüzelni kezdett a járókelőkre - mondta el Shaun Sawyer rendőrfőnök. Először a hároméves kislányt lőtte le, majd egy 43 éves férfit, aki a gyermek rokona volt.

A hat percig tartó ámokfutásban még egy 66 éves nő, illetve egy 59 éves férfi is meghalt. Ketten megsebesültek, őket kórházban ápolják, de állapotuk nem súlyos.

Davison szemtanúk szerint egy előagyszánas, vagyis „pumpálós” sörétes puskával követte el a gyilkosságokat.

Objektum doboz

Sawyer aláhúzta: egyelőre nem tudják az elkövető indítékát, de nem terrorcselekmény miatt nyomoznak, és nem feltételezik, hogy a tettes kapcsolatban állt volna szélsőjobboldali csoportokkal. A rendőrség abból indul ki, hogy Davison, akinek volt fegyvertartási engedélye, egyedül hajtotta végre a gyilkosságokat, és esetleg valamilyen családi ügy lehet a háttérben. A nyomozás során a férfi közösségi médiában mutatott viselkedését is elemezni fogják.

 2010 júniusa óta nem volt példa hasonló lövöldözésre Nagy-Britanniában. Akkor egy taxisofőr tizenkét emberrel végzett, és további tizenegyet megsebesített Cumbriában.

Kapcsolódó írásaink