Krónika

Kína kétmilliárd adag védőoltást szállít a világ számos országába

Kétmilliárd adag Covid-19 elleni védőoltást szállít idén a világ számos országába Kína, és 100 millió dollárt adományoz a Covax program számára - közölte csütörtökön Hszi Csing-pin kínai elnök a koronavírus elleni védőoltásokról tartott nemzetközi fórumnak küldött írásos üzenetében.

Kína kétmilliárd adag védőoltást szállít a világ számos országába
Peking a világ számos országába szállít a kínai gyártású oltóanyagokból
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a GAVI Vakcinaszövetség által irányított, a kis és közepes jövedelmű országok védőoltáshoz juttatására létrehozott Covax programnak küldött 100 millió dollár nagy részét a fejlődő országok számára történő vakcinaosztásra használják majd fel - írta Hszi, hozzátéve, hogy Kína minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy segítse a fejlődő országokat a Covid-19 járvánnyal szembeni küzdelemben.

Kína ígéretet tett a mindenki számára elérhető globális egészségügyi rendszer kiépítésére, és korábban is szállított védőoltásokat a világ különböző államainak, elsősorban fejlődő országoknak. Peking aktívan vett részt a közös vakcinagyártásban, ami azt az elgondolást erősíti, hogy a vakcina globális közkincs - hangsúlyozta a kínai elnök.

„Remélem, hogy ez a fórum elősegíti a vakcinákhoz való hozzáférését és azok méltányos elosztását a világban, erősíti a szolidaritást és az együttműködést a fejlődő országokban és új eszközökkel járul hozzá a világjárvány korai legyőzéséhez” - tette hozzá Hszi Csing-pin.
 

Kapcsolódó írásaink

Még nincs negyedik hullám hazánkban

ĀAz a szülő, aki az iskolakezdésre szeretné beoltatni gyermekét, internetes regisztrációval és időpont­foglalással egyszerűen megteheti, bizonytalanság esetén kérje ki orvosuk véleményét

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom