Krónika

Németország után Ausztriát sem kímélték a hirtelen lezúduló, heves esőzések

Ítéletidő pusztított

Ausztriát is elérte az ítéletidő, a heves esőzések káoszt okoztak az ország számos részén. Salzburgban és Tirolban a víz településeket árasztott el, földcsuszamlásokat okozott, a vihar pedig fákat csavart ki.

A The Local tudósítása szerint Salzburgban a gátak mögött 6,9 méter magasan tetőzött a víz, ilyen magas szintet ötven éve nem mértek. Tirolban szintén évtizedek óta a legmagasabb vízszintet jelentették. Halleinben épphogy nem történt súlyos katasztrófa, amikor a sár eltakarításán dolgozó ötven önkéntest és katonát a kiáramló Kothbach-patak csaknem magával sodorta.

A település egyes területein élőket evakuálták, és iskolákban, illetve sátrakban helyezték el. Németországban az elmúlt napokban már több mint százötven áldozata volt az árvizeknek, a vihar elérte Bajorországot is, ahol szintén hatalmas pusztítást végzett. Berchtesgaden közelében az utak járhatatlanná váltak a hirtelen lezúduló, hatalmas mennyiségű víz miatt. Eközben az ország nyugati részén, ahol már levonult az ár, a civil lakosság a német hadsereg segítségével folyamatosan dolgozik a károk helyreállításán. A régióban egész településeket pusztított el az árvíz, több tízezer embert kellett evakuálni.

Kapcsolódó írásaink