Krónika

Civil jellegű rendőrautókból ellenőriznek a hétvégén

Fókuszban az M7-es autópálya

Hétvégente jelentősen megnő a forgalom az utakon a nyaralóhelyek, köztük a Balaton irányába. A gyorsforgalmi utakon – különösen az M7-esen – azonban továbbra sem tapasztalható kedvező változás a járművezetők jogkövető magatartása terén.

Ezért a rendőrség folytatja az úgynevezett Pofátlan(TAN)ítási kampányát a szabályosan közlekedők érdekében. A hatóság civil jellegű kamerás autói a hétvégén az M7-es autópályán indulnak bevetésre – közölte honlapján az ORFK–Országos Baleset-megelőzési Bizottság. Elsősorban a leállósávokat jogosulatlanul használókat fogják ellenőrizni, de más kirívó szabálytalanságot sem hagynak majd szó nélkül.

Július 2–4-ig az M1–M7-es autópálya közös szakaszán, továbbá az M7-es Pest, Fejér, Veszprém, valamint Somogy megyei szakaszain számíthatnak a sofőrök a koncentrált ellenőrzésre. Pénteken és szombaton a Balaton irányába, vasárnap pedig Budapest felé lehet számítani ellenőrzésre. Ezek során a közlekedésbiztonságot maximálisan szem előtt tartva a rajta kapott szabálytalankodókat kivezetik az autópályáról, majd biztonságosan félreállva intézkednek.

Kapcsolódó írásaink