Krónika

Rács mögött marad a magyar iszlamista

Elutasított kérelmek

Július 2-ig biztosan börtönben marad V. Kende, a magyar iszlamista, aki továbbra sem ismeri el bűnösségét.

A 21 esztendős fiatalember korábban panaszt nyújtott be a gyanúsítás és fellebbezést a letartóztatás miatt, ám azt az illetékes bíróság másodfokon is elutasította. Mint korábban megírtuk, V. Kende nem vitatja a tőle lefoglalt adathordozókon talált beszélgetés tartalmát, de a bűncselekményeket, amelyekkel megvádolták, továbbra sem ismerte el.

A kecskeméti fiatalembert a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el Budapesten. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség szerint a gyanúsítottként kihallgatott, majd őrizetbe vett férfi a megalapozott gyanú szerint Európa lakóinak megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült.

Kapcsolódó írásaink

Értékvesztettek a célkeresztben

ĀCsak azokat a fiatalokat tudják az iszlamisták könnyen elérni a sötét weben, akik legalább középszinten beszélnek angolul – a radikalizálódáshoz nem kellenek évek – véli a szakértő

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom