Krónika

Rendőrök oszlatták a bulizókat Párizsban

A lazításokat ünnepelték

Átlépte szombaton a harmincmilliót azoknak a száma Franciaországban, akik már megkapták a koronavírus elleni valamelyik oltóanyag legalább első dózisát – jelentette be Jean Castex francia miniszterelnök.

A felnőtt lakosság mintegy 57 százaléka kapott egy dózist, és a beoltottak legalább ötöde kapta már meg mindkét injekciót. Múlt héten a lazítások értelmében megnyithattak az éttermek belső terei, az uszodák, edzőtermek, és a kijárási tilalom kezdetét 23 órára tolták el. Péntek este a rendőrségnek is közbe kellett avatkoznia Párizs belvárosában, ahol több száz fiatal ünnepelte maszk nélkül a lazításokat.

Szombaton pedig könnygázzal oszlattak fel egy utcai bulit, három embert őrizetbe vettek – írta az AFP. Az éjszakai kijárási tilalmat figyelmen kívül hagyva sokan gyűltek össze a Louvre közelében és a Szajna parton is. Szombatra 2110-re csökkent az intenzív osztályon lévők száma, idén a márciusi csúcson ez a szám csaknem hatezer volt. Emellett a napi új fertőzöttek száma már négyezer alatt van.

Kapcsolódó írásaink

Szigorítani kényszerült Moszkva

ĀEgy hét munkaszünetet rendeltek el az orosz fővárosban, a polgármester autó-nyereményjátékkal venné rá a lakosokat az oltakozásra