Krónika

Kazahsztán is elismeri a magyar igazolványt

Tizenhetedik ország

A kazahsztáni hatóságok elfogadják a magyar, a thaiföldi és a mongol védettségi igazolványt, oltási útlevelet – derült ki az egészségügyi miniszterhelyettes, Erlan Kijaszov által kiadott rendeletből.

Az egészségügyi és járványügyi ellenőrző szervek a határátkelőhelyeken utasítást kapnak arra, hogy a három ország állampolgárait a védettségi igazolványok felmutatása mellett beengedjék Kazahsztánba – írta az MTI. Kazahsztánban február elsején kezdődött el az oltási kampány az orosz Szputnyik V-vel. Áprilistól a hazai fejlesztésű KazVakkal is oltanak.

A kínai Sinopharmtól egymillió adag HayatVax védőoltást vásároltak, a kínai Sinovac Biotech CoronaVac oltásából pedig már félmilliót kaptak. Kazahsztánon kívül tizenhat országba – Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna – utazhatnak a védettségi igazolvánnyal a magyarok. Az Ukrajnába való beutazáskor a Szputnyik V-oltást még nem fogadják el.

Kapcsolódó írásaink

Szigorítani kényszerült Moszkva

ĀEgy hét munkaszünetet rendeltek el az orosz fővárosban, a polgármester autó-nyereményjátékkal venné rá a lakosokat az oltakozásra