Krónika

Eddig 4,7 millió adag vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra

Eddig 4,7 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. szerdán

Eddig 4,7 millió adag vakcinát szállított a Pfizer Magyarországra
Sipos Márta asszisztens oltáshoz készíti elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 6-án
Fotó: MTI/Mészáros János

Azt írták, hogy a héten újabb, több mint 370 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett Magyarországra, s ez már a huszonötödik szállítmány a két vállalat által fejlesztett, Comirnaty nevű oltóanyagból.

Hozzátették, hogy a Pfizer több mint öt hónapja szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni vakcináját az oltópontokra.

Az első negyedévre leszállított több, mint 1,5 millió adag vakcinát, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen megnövelte az országba szállítandó vakcina számát: csak májusban 1,3 millió adag Pfizer-BioNTech oltóanyag érkezett az országba - emelték ki.

Kitértek arra is, a Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag koronavírus-vakcinát gyárt és szállít világszerte.

Kapcsolódó írásaink