Krónika

Csaknem legyűrte a koronavírus-járvány Kolumbiát és Perut

Tombol a koronavírus-járvány Dél-Amerikában. Egyre-másra dőlnek meg a fertőzési rekordok Kolumbiában. A járvány kezdete óta az országban közel 3,5 millió ember kapta el a fertőzést, a halottak száma pedig több mint kilencvenezer.

Az ötvenmilliós ország a tizenkettedik a világon a fertőzöttek számát tekintve. A magas esetszámok annak fényében érthetőek, hogy az országban lassan halad az oltási program, eddig a kolumbiaiak kevesebb mint 15 százaléka kapott legalább egy vakcinát.

Már Peru legeldugottabb helyein is tömegesen szedi áldozatait a koronavírus. Az andoki országban különösen súlyos károkat okoz a járvány a szegényebb, rosszul ellátott vidéki területeken. Peru egy hét alatt majdnem megtriplázta eddigi halálos eseteinek számát, már 180 ezer fölött tartanak, így jelenleg a természetes erőforrásokban gazdag országban van a világon a legtöbb egy főre eső koronavírusos halott. Egyre több a fertőzött Argentínában is, ahol már a Szputnyik vakcina gyártásáról tárgyalnak.

Kapcsolódó írásaink

Az utazásszervezők várják az uniós zöldigazolványt

ĀAz első fontos lépés az volt, hogy április 30-án megjelent a kormányrendelet, amely alapján a külföldre utazó magyar állampolgároknak, ha rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a hazatérésük után nem kell karanténba vonulniuk

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom