Krónika

Teszthez és regisztrációhoz köti a magyarok beutazását Olaszország

Érdemes tájékozódni a beutazás előtt

Az Olaszországba való beutazáshoz negatív eredményű molekuláris (PCR) vagy antigén gyorsteszt szükséges a magyar állampolgárok számára, valamint regisztrálniuk kell magukat – tájékoztatta a római konzulátus az MTI-t pénteken.

A tesztelés minden beutazónak kötelező kétéves kortól, attól függetlenül, hogy részesült-e már oltásban vagy sem. A tesztelés alól nem kapnak felmentést a két dózissal átoltott emberek sem. A tesztet az Olaszországba való belépés előtti 48 órában kell elvégezni. A tesztelési igazolás Magyarországon magyar és angol nyelven készül, ezt az olasz hatóságok elfogadják.

Hivatalosan visszaigazolt tesztelési eredményt kérnek az olaszok, az önállóan végzett „házi tesztelés” eredményét nem fogadják el. A magyar állampolgároknak regisztrálniuk is kell azon az uniós formanyomtatványon, amelyhez a konzuli szolgálat honlapján kapnak belépést. Család esetén elegendő egyetlen felnőtt családtag regisztrációja.

Worldometers: A legújabb adatok szerint a világon 179 millióan fertőződtek meg, 3,7 millióan elhunytak a járványban, és 155,8 millóan pedig megyógyultak.

Kapcsolódó írásaink