Krónika

Eltemették Bencze Izabellát

Ma vettek végső búcsút Bencze Izabellától a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben, a jogász február 26-án, 72 éves korában hunyt el.

Eltemették Bencze Izabellát
Bencze Izabellát a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben helyezték örök nyugalomra
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Alapító tagja volt a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak, amelynek kuratóriuma február végén úgy emlékezett: Bencze Izabella fáradhatatlanul küzdött a közjóért, minden tettét a hit és a hazaszeretet vezérelte, ennek köszönhette, hogy nincs olyan szellemi honvédő a hazában, aki a nevét ne ismerné.

A szovjet csapatkivonás gazdasági háttértárgyalásainak vezető jogásza volt, feltárta a magyarországi rablóprivatizáció körülményeit. Bencze Izabella 2007 és 2010 között a Magyar Rádió Közalapítvány ellenőrző testületének az elnöke, 2010-től a Közszolgálati Közalapítványnak az Országgyűlés által választott kurátora volt.

Csizmadia László CÖKA kuratóriumi elnök búcsúbeszédében úgy fogalmazott: Izabella szellemi alkotásai összekötő cementet adtak összmagyarságunk építkezéséhez. Jogászként vallotta, hogy az igazság és az erkölcs szabályai a törvénykezésben primátust kell, hogy élvezzenek – folytatta Csizmadia, hozzátéve: ezzel „hamuban sült pogácsát helyezett tarisznyánkba, útravalóul".

Kapcsolódó írásaink

Elhunyt Bencze Izabella

ĀSzavait, mondatait, amelyekkel mindenkor az Isten, a haza és a szeretet parancsának követésére hívta a magyarságot, megőrizzük - közölte a CÖF