Krónika

Elhunyt Bencze Izabella

Elhunyt pénteken - 72 évesen - Bencze Izabella, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának tagja - közölte a család szombaton az MTI-vel.

Elhunyt Bencze Izabella
Meghalt Bencze Izabella, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának tagja
Fotó: Facebook/Civil Összefogás Fóru

 Bencze Izabella 2007-2010 között a Magyar Rádió Közalapítvány Ellenőrző Testületének elnöke, 2010-től a magyar közszolgálati médiumok tulajdonosi testületének, a Közszolgálati Közalapítványnak a parlament által választott kurátora volt.

Alapító tagja volt a nemzeti értékeket képviselő Civil Összefogás Fórumnak (CÖF).

A CÖF az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében méltatta, hogy Bencze Izabella „fáradhatatlanul” küzdött a közjóért.

A szovjet csapatkivonás gazdasági háttértárgyalásainak vezető jogásza volt. Feltárta a magyarországi rablóprivatizáció körülményeit. Székelyföld villámcsapástól megsemmisült atyhai templomának újjáépítését szervezve is szolgálta Isten országát - írták.

„Publicisztikáit emberek tízezrezei várták és olvasták. Szavait, mondatait, amelyekkel mindenkor az Isten, a haza és a szeretet parancsának követésére hívta a magyarságot, megőrizzük” - közölte a CÖF.

Kapcsolódó írásaink

„Itt vagyunk, nem kesergünk”

ĀBencze Izabella: Az az álmunk, hogy augusztus 20-án, a Nemzeti Összetartozás Emlékhely avatásán már az eredeti, győzedelmes magyar Himnusz hangozzon el