Krónika

Egyre népszerűbb a hungarikum vetélkedő

Tavaly novemberben a Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – újra meghirdette vetélkedőjét a hungarikum mozgalom népszerűsítése.

Egyre népszerűbb a hungarikum vetélkedő
A díjazottak
Fotó: MH

A játékos vetélkedőre a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhettek.

A decemberi első fordulóra közel háromszáz csapat jelentkezett, a márciusi, online megrendezett döntőbe végül 12-12 csapat jutott be.

Korosztályonként az első három helyezett csapat vett részt a csütörtöki ünnepélyes díjkiosztón, a Hungarikum Ligetben. A fiatalok Fülek, Bordány, Tiszaszalka, Budapest, Csólyospálos, Debrecen, Csicsó, Székesfehérvár és Zalaegerszeg településekről érkeztek.

Lezsák Sándor, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője, a Hungarikum Bizottság tagja különdíjként meghívott a négy korcsoport első három helyezett csapatának iskoláiból 40-40 diákot egy egynapos őszi tanulmányi kirándulásra a Népfőiskolára.

Kapcsolódó írásaink