Krónika

Brazíliában fogták el Rocco Morabitót, a 'ndrangheta urát

Régóta irányította a szervezetet

Elfogták tegnap Brazíliában Rocco Morabito olasz maffiafőnököt. A 2019-ben egy uruguayi börtönből megszökött kábítószer-kereskedőre a brazil hatóságok az ország észak-keleti részén lévő Joao Pessoa városban bukkantak rá. 

A calabriai maffia (’ndrangheta) főnökeként számon tartott Morabitót egy meg nem nevezett másik olasz szökevénnyel együtt tartóztatták le közös brazil–olasz nyomozás eredményeként – számolt be róla közleményében a brazil szövetségi rendőrség (PF). Az Interpol római központjának egy olasz rendőrökből álló csapata – amely a nyomozásban is részt vett – vasárnap érkezett Dél-Amerikába az olasz csendőrökkel együtt, már a letartóztatás reményében – részletezte a rendőrségi közlemény.

A PF szerint Morabito személyében a calabriai maffia egyik leginkább keresett bűnözőjét sikerült elfogni. A Brazília és Olaszország közötti kábítószer-csempészet szervezésében az 1990-es évekig visszamenőleg megtalálni Rocco Morabito tevékenységének nyomait – világította meg az esemény értékét a szövetségi rendőrség, amely kedden sajtóértekezleten ismerteti majd a sikeres elfogási művelet részleteit.

A nemzetközi rendőrségi szervezet, az Interpol úgynevezett vörös listáján szereplő, 54 éves bűnöző ellen a brazil legfelsőbb bíróság (STF) adta ki a letartóztatási parancsot. A ’ndrangheta nem olyan híres, mint a szicíliai Cosa Nostra, de jóval befolyásosabb.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom