Krónika

Szerencsejáték-függő banki pénztárost ítéltek el

Több tíz millió forintot lopott el

Jogerősen öt év börtönnel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a szerencsejáték-függő férfit, aki banki pénztárosként egy hónap alatt 62 millió forinttal károsította meg a neki munkát adó bankot, majd a teljes összeget elvesztette.

Információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság. Első fokon három és fél évet kapott, ezt most súlyosították.

A férfi többször nagy összegű fiktív készpénzbefizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte. A lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill – internetes tranzakciókezelő – számlájára, ahonnan továbbította különböző online szerencsejáték-oldalakra, illetve készpénzben felvette, és internetes szerencsejátékon, valamint kaszinóban felhasználta. A nap végén a férfi a fiktív készpénzbefizetési tranzakciókat sztornírozta, így a bankszámlákon negatív egyenleg keletkezett ugyan, de pénztárhiány nem jelentkezett.

Kapcsolódó írásaink