Krónika

Lefoglalták a drog­banda mesés vagyonát

Több mint százmillió forint értékben műszaki cikkeket, autókat és kondigépeket szerzett vissza a rendőrség

Április közepén összehangolt drograzziát tartott a rendőrség Hajdú-Bihar megyében. A rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársaival kiegészülve, csaknem százfős létszámmal hat helyszínen hajtottak végre rendőri intézkedéseket, elfogásokat és kutatásokat.

Lefoglalták a drog­banda mesés vagyonát
A razzia során több személygépkocsit is elszállítottak
Fotó: Police.hu

Három debreceni és három téglási lakost – köztük egy nőt – fogtak el. Az akció alkalmával mintegy 250 millió forint feketepiaci értékű drogot: nyolcvan kilogramm marihuánát, három kilogramm amfetamint és 0,6 kilogramm kokaint foglaltak le. Jelenleg bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás, és a napokban a bűncselekményekből szerzett és felhalmozott vagyonelemeket is visszaszerezték.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának (KR NNI VVH) nyomozói feltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, pénzforgalmukat. Megállapították, hogy a bűnszervezet három tagja a kábítószer értékesítéséből nagy vagyonra tett szert, azt megelőző életmódjukhoz képest jelentősen meggazdagodtak.

Május 12-én a rendőrök több helyszínen 139 millió forint értékben foglaltak le a bűncselekmények elkövetéséből származó vagyontárgyakat: műszaki cikkeket, ékszereket, személygépkocsikat, valamint konditermi gépeket. Ezen túl zár alá vettek több ingatlant is. A gyanúsítottak letartóztatásban vannak, tovább tart a nyomozás és a vagyonvisszaszerzési eljárás is folytatódik.

Kapcsolódó írásaink