Krónika

Görögország május közepétől várja a turistákat

Akár Izraelbe is mehetünk nyáron

Izrael május 23-tól fogadja a beoltott, csoportban érkező külföldi turistákat. Az országba készülőknek friss PCR-tesztet kell bemutatniuk az utazás előtt, és megérkezésüket követően a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren is PCR- és szerológiai vizsgálatokat végeznek majd rajtuk.

Görögország május közepétől várja a turistákat
Görögország május közepétől várja a turistákat
Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Az oltási igazolással rendelkező magyarok bármilyen más előírás nélkül nyaralhatnak a venetói tengerpartokon, de teljes biztonságban fogadják a még oltás nélküli turistákat is –  hangoztatta korábban Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója. Harry Theoharis görög turisztikai miniszter pedig ugyancsak a minap arról beszélt, hogy május 14-én nyitják meg a határokat a turisták előtt, de csak akkor utazhatnak be, ha beoltották őket, rendelkeznek antitestekkel vagy friss negatív teszteredményt produkálnak.

A turistákat véletlenszerűen is tesztelni fogják. (Képünkön a görög Halkidiki félsziget.) Júliustól Phuket lesz Thaiföld első olyan pontja, amely karanténkötelezettség nélkül fogadja a beoltott külföldi turistákat. Ciprus május 10-től oldja fel a kötelező karantént a teljesen beoltott, illetve negatív koronavírusteszttel érkező külföldiek számára. Horvátországba egyebek mellett negyvennyolc óránál nem régebbi negatív PCR-teszt és oltási igazolás is szükséges.

Szomszédunk az államokat színekkel jelöli, így akik nem szerepelnek a zöld listán – amelyen most hazánk sincs rajta – az előbb említett feltételek mentén utazhatnak az országba.

Kapcsolódó írásaink

Nemzetközi segítség érkezik Indiába

ĀA WHO, az EU és az Egyesült Államok is a védekezéshez, gyógyításhoz szükséges eszközöket küld az országba – az indiai dupla mutáns már Olaszországban jár