Krónika

A kínai vakcina hatásosabb, mint a Pfizer?

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát.

A kínai vakcina hatásosabb, mint a Pfizer?
A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa mutatja az újonnan érkezett német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat.

Ezekből az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen.

Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével. Az oltás életet ment- írja a kormány Facebook-oldalán.

Objektum doboz

Szijjártó Péter külügyminiszter sem hagyta szó nélkül az adatokat a Facebookon:

Na, akkor most idézzük csak fel gyorsan, hogy melyik nagytudású mit is mondott a keleti vakcinákról!? Kik mondták, hogy a keleti vakcinák veszélyesek? Kik nyújtottak be határozati javaslatot a keleti vakcinák használatának megakadályozására? Kik próbálták lebeszélni az embereket arról, hogy beadassák az életmentő oltást? S főleg: közülük kik adatták be maguknak mégis sumákban? Kik vonták kétségbe a magyar szakemberek döntéseit? Idézzük fel és el ne felejtsük!!! Meg persze azt se, hogy a jövő héten 480 ezer Szputnyik és 400 ezer Sinopharm oltóanyag érkezik - írta a külügyminiszter posztjában.

Kapcsolódó írásaink