Krónika

Internetes időpontfoglalási rendszert tesztel a kormány az oltásra

Az egyetemi oltópontokon a kormány kísérleti jelleggel kipróbál egy internetes foglalási rendszert - közölte szerdán reggel a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Internetes időpontfoglalási rendszert tesztel a kormány az oltásra
Barta Tamás radiológus a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával beolt egy pedagógust a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. április 1-jén
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az oltás felgyorsítása érdekében 70.000, már oltásra regisztrált ember fog SMS-ben értesítést kapni, hogy az abban szereplő kód alapján időpontot foglaljon magának jövő hét hétfő, kedd vagy szerdára - tették hozzá. Kiemelték: amennyiben a rendszer sikerrel vizsgázik, megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra.

A közleményben felhívták a figyelmet, hogy Magyarországon az oltás önkéntes, ezért regisztrációhoz kötött. Regisztráció alapján folytatják az oltást a háziorvosoknál és az oltópontokon egyaránt. Leszögezték, hogy minden más, a témában megjelent hír álhír, egyúttal azt ígérték, hogy az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján tájékoztatást adnak a részletekről.

Kapcsolódó írásaink