Krónika

Megint támad az ebola, a rettegett vérzéses láz Afrikában

Guinea most a gócpont

A nyugat-afrikai Guineában az elmúlt egy hétben újabb öt ebolavírusos megbetegedést és az ebolával összefüggő három halálesetet regisztráltak a hatóságok.

Az új ebolás megbetegedésekkel harmincötre emelkedett a kontinensen észlelt esetek száma, ezek közül tizennyolc halállal végződött. Guineában idén összesen huszonhárom ebolás megbetegedést észleltek, amelyek közül tizenkettő halálos kimenetelű volt, a közép-afrikai Kongói Demokratikus Köztársaságban tizenkét ebolás beteg közül hat vesztette életét.

A halálos ebolavírus okozta betegség újabb gócai komoly aggodalmat keltenek a két afrikai országban, miközben a kontinensnek jelenleg a koronavírus-járvánnyal is meg kell küzdenie. A 2014–2016-os nyugat-afrikai ebolajárvány több mint 11 300 halálos áldozatot követelt, és több mint 28 600 megbetegedést regisztráltak. A betegséget 1976-ban a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti felében található Ebola folyó melletti településeken észlelték először. Az ebola egy rendkívül fertőző vérzéses láz, amely számos fájdalmas tünettel jár.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom