Krónika

Már tizenöt ország fogadna turistákat

Oltási igazolás vagy friss koronavírusteszt elegendő a belépéshez

A Mirror összegyűjtötte azokat az országokat, ahová oltási igazolással vagy negatív koronavírusteszttel már be lehet lépni, sőt akadnak olyan államok is, ahol semmit sem kérnek a turistáktól. Más országokba már most el lehet kezdeni tervezni az utazást.

Lengyelország: Tíznapos karantén vár a beutazókra, kivéve ha igazolni tudják, hogy fél éven belül átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy megkapták a teljes körű védettséget nyújtó oltást.

Libanon: Érvényes oltási igazolvánnyal bárki beléphet az országba, ráadásul a kötelező karantén alól is mentesül.

Seychelles-szigetek: Március 25-e óta gyakorlatilag bárki beléphet a szigetállamba, csupán egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia, valamint lefoglalt szálláshellyel kell rendelkeznie.

Spanyolország: Egyes források szerint akár már május közepén megnyithatják az országot a turisták előtt, de vakcinaútlevél kell a beutazáshoz.

Portugália: Május elsejétől utazhatnak az országba brit turisták, de a belépéshez oltási igazolásra vagy negatív koronavírustesztre lesz szükség.

Izrael: Aki igazolni tudja a koronavírus elleni védettségét, minden különösebb eljárás alól mentesülve léphet be az országba.

Izland: Azok, akik tudják igazolni, hogy korábban már átestek a fertőzésen, vagy megkapták az oltást, április 6-tól átléphetik a határt.

Montenegró: A koronavírus elleni vakcina beadását követő hetedik napon – a kétkomponensű oltóanyag esetén a második oltás számít – vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet követően bárki beutazhat.

Belize: Várják azokat a külföldi turistákat, akik megkapták a védettséget jelentő oltást és az utolsó injekció óta eltelt már legalább két hét.

Ciprus: Május elsejétől bárki beléphet az országba, aki rendelkezik koronavírus elleni védőoltással.

Görögország: Ez a legszabadabb ország, mivel itt nem kérnek semmit, és karanténra sem kell számítani május 14-től.

Észtország: Február elseje óta nem kötelező a koronavírusteszt és a tíznapos karantén azoknak, akik fél éven belül átestek a fertőzésen, vagy megkapták a védőoltást.

Románia: Oltási igazolással vagy 72 órán belüli negatív koronavírusteszttel kell rendelkeznie a beutazónak.

Grúzia: Bárki beléphet az országba, aki rendelkezik oltási igazolással.

Horvátország: Április elsején megnyitotta kapuit az ország azok számára, akik vagy megkapták már a védőoltást, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel rendelkeznek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom