Krónika

Brazíliában először emelkedett négyezer fölé a napi halálozás

Túlterheltek a kórházak

Átlépte kedden a négyezret az egy nap alatt regisztrált halálos áldozatok száma, és majdnem nyolcvanháromezer új esetet azonosítottak Brazíliában.

Brazíliában először emelkedett négyezer fölé a napi halálozás
Brazíliában először emelkedettnégyezer fölé a napi halálozás
Fotó: AFP/Michael Dantas

Ezzel a járványban már 337 ezernél is többen vesztették életüket, és több mint 13 millióan kapták el a koronavírus-fertőzést. Az Egyesült Államok után Brazíliát sújtja leginkább a járvány, a 212 milliós latin-amerikai országban hetek óta dőlnek meg a fertőzöttségi és halálozási rekordok.

Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik szakértője múlt héten arra figyelmeztetett, hogy Brazília rendkívül súlyos járványügyi helyzetnek néz elébe. Több brazil államban válságos a járványhelyzet, és a kórházak túlterheltek, több egészségügyi intézmény telítettsége már meghaladja a kilencven százalékot.

Eközben a BBC arról írt, Jair Bolsonaro brazil elnök ennek ellenére továbbra sem hajlandó szigorításokat bevezetni, mivel szerinte a gazdasági károk nagyobbak lennének, mint amit a vírus okoz. Sőt, bíróságon támadta meg azokat a szigorításokat, amiket regionális hatóságok rendeltek el.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom