Krónika

Húsvétra is oszthatnak be oltásra várókat a háziorvosok

Húsvétkor is nyitva lesznek a kórházi oltópontok, a háziorvosok így ezekbe, valamint a kijelölt szakrendelőkbe is küldhetnek oltásra várókat a hosszú hétvégén - olvasható az elektronikus levélben, amelyet az országos oltási munkacsoport vezetője a budapesti háziorvosoknak írt.

Húsvétra is oszthatnak be oltásra várókat a háziorvosok
Húsvétkor is nyitva lesznek a kórházi oltópontok
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

György István közölte, hogy a szakrendelőkről a fővárosi oltási munkacsoport tájékoztatja a háziorvosokat. Hozzátette, hogy a Moderna vakcináját várandós kismamák is megkaphatják.

Az oltási munkacsoport vezetője a levélben köszönetét fejezi ki a háziorvosoknak a részvételükért Magyarország eddigi legnagyobb oltási programjában

A levélben hangsúlyozza, hogy a háziorvosoknak is köszönhető az uniós átlagot jelentősen meghaladó magyarországi átoltottsági arány, a járvány megállítása azonban további erőfeszítéseket igényel.     

Az a háziorvos, aki az ünnepi hétvégén vállalja az oltási munkát, napi 80 ezer forint kiegészítő díjazásra jogosult - emlékeztetett a levélben György István.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor: Lesz magyar feltámadás

ĀÚton vagyunk a szabadság felé: húsvét után egy-két nappal meglesz a 2,5 millió beoltott, április 13-án pedig a 3 millió is - 3,5 millió beoltottnál új könnyítések jöhetnek