Krónika

Fokozottan ellenőrzi a 9-es és 151-es buszokat a BRFK és a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) karöltve március 11-e óta fokozottan foglalkozik a kőbányai vonalakon utazók biztonságérzetével. A 9-es és a 151-es autóbuszon rendszeres közös jelenlétet biztosítottak, amit lakossági jelzésekre reagálva a következő két napon gyakorlatilag folyamatos ellenőrzésre fokoznak a két járat teljes útvonalán.

Fokozottan ellenőrzi a 9-es és 151-es buszokat a BRFK és a BKK
Aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek
Fotó: MH

A járőrök, a BKK biztonsági szolgálata és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai a végállomásokon, megállóhelyeken és az említett járatokon is jelen lesznek március 31-én és április 1-jén. Az utasok biztonságérzetét célzó  közös bűnmegelőzési akciót szükséges intenzitással és rendszerességgel a későbbiekben is folytatni fogják az együttműködő szervezetek.

A BRFK, a BKK és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság minden hónapban tart közös ellenőrzéseket egyes járatokon. Március 11-e és 29-e között a 9-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás és a Harminckettesek tere, a 151-es autóbuszon pedig Kőbánya alsó vasútállomás és Kőbánya-Kispest közötti szakasza került górcső alá. Kábítószer hatása alatt álló vagy részeg utasokkal ekkor nem találkoztak, de a lakossági visszajelzések alapján még fokozottabban ellenőrzik a két vonalat.

Nagyon fontos, hogy aki a közösségi közlekedési eszközön másokat zaklató, fenyegető utast lát, vagy bármilyen bűncselekményt észlel, az jelezze a járművezetőnek, vagy hívja azonnal a 112-es segélyszámot!

Kapcsolódó írásaink

Czeglédyék fantomcége

ĀTizenötmillió forint tartozással tűnt el a Human Operator Zrt. leányvállalata, amely a baloldal ügyvédje számára igazolta a szakvizsgára bocsátás feltételeinek teljesülését