Krónika

A háziorvosi ellátás megerősítéséről és az oltási feladatokról egyeztetett Kásler Miklós

Az oltási feladatokról, az alapellátás átalakításának a helyzetéről, a csoportpraxisok és egyéni praxisok működéséről, további kialakításáról, a családorvosok szakvizsgáinak adatairól, az országos szintű műszer – és eszköz igény felméréséről folytatott megbeszélést Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Békássy Szabolcs az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos, Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója, Kollár Lajos, a szakmai kollégiumok elnöke és az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői jelenlétében.

A háziorvosi ellátás megerősítéséről és az oltási feladatokról egyeztetett Kásler Miklós
Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere
Fotó: Facebook/Kásler Miklós

Az Emmi közleménye szerint a megbeszélés során a tárcavezető elismerését fejezte ki a hivatásukat kitartással végző háziorvosoknak, és kérte az országos kollegiális vezető háziorvost, hogy tájékoztassa erről a családorvosokat.

A miniszter felhívta a figyelmet arra: a koronavírus, újabb mutációi okozta megbetegedések kezelésében, a korai felismerés és az időben megkezdett terápia életet ment.

A gyógyszeres terápia azonnali alkalmazása az esetek többségében hatékony és megakadályozhatja a súlyos koronavírus fertőzés kialakulását. Intézményi szinten pedig ezáltal csökkenteni lehet a kórházaknak és az egészségügyi dolgozók megterhelését - áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink