Krónika

Újabb több mint 160 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett hazánkba

Több mint 160 ezer adag Pfizer-BionTech-oltóanyag érkezett Magyarországra kedden, ezzel a két vállalat által fejlesztett koronavírus-vakcinából Magyarországra szállított dózisok száma meghaladta az 1,2 milliót - tájékoztatott a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden.

Újabb több mint 160 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett hazánkba
Kiveszik a hűtőszekrényből a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinákat az oltás napján a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton
Fotó: MTI/Balázs Attila

A keddi a tizennegyedik magyarországi szállítmány a Comirnaty nevű oltóanyagból. Az első december 26-án érkezett az országba, majd heti rendszerességgel hozták be a vakcinákat - közölték.

Hozzátették: a két vállalat célja, hogy - a növekvő globális igénynek megfelelve - idén több mint kétmilliárd adag vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte.

A Pfizer megbízhatóan leszállította Magyarországnak az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget, 2021 második negyedévétől pedig jelentősen növeli az országba szállított adagok számát - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Keletről vakcina-, nyugatról gázszállítmány érkezik

ĀA kormány repülőgépe kedd este 180 ezer adag oltóanyag második komponensét hozza Budapestre Oroszországból, addig az Egyesült Államokból 90 millió köbméternyi cseppfolyósított gázszállítmány fut be Magyarország számára - közölte Szijjártó Péter