Krónika

Harmincszor sújtott le a kórházi támadó

Közel harmincszor szúrta meg áldozatát az a kínai állampolgár, aki szombaton, Budapesten, a Honvédkórház Covid-osztályán egy sebészollóval támadt betegtársaira és az ápolókra - jelentette ki Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője a police.hu-n közzétett videónyilatkozatában.

Harmincszor sújtott le a kórházi támadó
Mintegy harmincszor szúrt a támadó
Fotó: MH

Az alezredes elmondta: az eddig információk alapján a 37 éves, magyarul nem beszélő, rendezett családi körülmények között élő, büntetlen előéletű, szakácsként dolgozó kínai férfi szombaton egy másik beteget is megtámadott: 16:30-kor a Podmaniczky utcai Covid 2-es intenzíven az egyik ápoló egy nő segélykérésére figyelt fel, ami az egyik szobából érkezett. Odaérve látta, hogy a férfi a női beteg ágya mellett állva egyik kezével a nő nyakát szorongatta, másik kezével a mellkasát ütötte.

A támadó az ápolót látva megállt, majd a kötözésre odatett ollókat bokszerként magához vette, és az ápoló felé indult. Időközben egy másik ápoló is odaért: társával együtt a folyosón hátráltak, próbáltak ott elérhető tárgyakat magukhoz venni, hogy leszereljék a támadót.

A folyosón haladva aztán egy másik kórteremhez értek, ahol lélegeztetőgépen, mélyaltatásban feküdt az az 54 éves asszony, aki március elején került az intenzív osztályra, s akinek a kínai férfi kitépte a lélegeztetőgép csövét a szájából, majd a nála lévő ollóval közel harmincszor megszúrta a fején.

A támadót ezt követően a biztonsági őröknek sikerült leszerelniük, noha egyikük az akció során ugyancsak megsérült.

A mélyaltatásban lévő asszony életveszélyesen megsérült a támadás következtében, a fellépett oxigénhiány miatt az orvosoknak újra is kellett éleszteniük. Vasárnapra kritikussá vált az állapota, majd március 17-én meghalt.

A férfit a rendőrök egy közeli pszichiátriára szállították, ám az állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, ugyanakkor közölték vele, hogy gyanúsítják és őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.

Gál Sándor szerint nincs arra utaló bizonyíték, hogy a férfi kábítószer-fogyasztó volna. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink