Krónika

Még a kórházban fogták el a késelőt

Életveszélyesen összeszurkálta altatásban lévő betegtársát egy kínai állampolgár szombaton Budapesten a Honvédkórház Covid-osztályán egy sebészollóval. A Blikk információi szerint az eddig lélegeztetőgépen lévő tanárnő életét vesztette. A 37 éves kínai férfit – aki állítólag drogfüggő volt – kedden letartóztatták,  az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva. A tragikus eset kapcsán ugyanakkor több hír tévesen jelent meg a sajtóban – erről beszélt lapunknak egy a kórházban dolgozó, az esetet jól ismerő illetékes.

Még a kórházban fogták el a késelőt
Életveszélyesen összeszurkálta altatásban lévő betegtársát egy kínai állampolgár szombaton Budapesten a Honvédkórház Covid-osztályán egy sebészollóval
Fotó: Wikipédia

Szombaton 16:45 perckor egy doktornő pánikban közölte, hogy elszabadult egy ember – idézte fel a történteket.

Forrásunk szerint a férfit tíz-tizenöt percen belül földre kényszerítette, megkötözte a biztonsági szolgálat egy munkatársa még benn az épületben, a támadó a kórház Covid-szárnyától a liftig jutott.

A rendőrség 17:15 körül érkezett meg, azaz nem ők fogták el az udvaron a támadót.

A lapunknak nyilatkozó illetékes szerint az azóta már elhunyt betegen kívül egy biztonsági őr sérült meg könnyebben a kezén, őt  kórházba vitték, és koronavírustesztet is végeztek rajta. Így nem igaz az sem, hogy öten sérültek volna meg az eset során.

Kapcsolódó írásaink