Krónika

Sátorkomplexumban nyílt meg Róma legnagyobb oltóállomása

A pedagógusokkal kezdtek

Megkezdte működését az olasz főváros legnagyobb köztéri vakcinázóállomása szerdán, a koronavírus-járvány miatt elrendelt első zárlat életbe lépésének első évfordulóján.

A Termini pályaudvar előtti, nagy forgalmú téren felállított sátorkomplexumban – amely a főváros legnagyobb köztéri vakcinázóközpontja, valamint az első Európában, amelyet vasútállomásnál alakítottak ki – hatszáz pedagógus állt sorban, hogy megkapja az oltást. Az oltakozóknak a bejáratnál felállított kézszkennerrel megmérik a testhőmérsékletét, majd fertőtlenítő párafüggönyön haladnak át.

Az állomás három egységből áll: az első teremben felveszik a beoltandók adatait, a második teremben vakcináznak huszonnégy, egymástól elkülönített fülkében, a harmadik teremben a beoltottak negyed órát várnak az oltás esetleges mellékhatásainak ellenőrzésére. Külön helyiségeket építettek ki a fogyatékosággal élők számára. Az állomáson naponta 1500 embert tudnak majd beoltani. Ehhez most már csak az kell, hogy a vakcinaszállítmányok érkezése rendszeressé váljon.

Kapcsolódó írásaink