Krónika

Németország és Anglia a lazítás útjára lépett

Javuló tendenciák

Kéthavi távoktatás után megnyíltak hétfőn az általános és a középiskolák Angliában. A tanintézmények megnyitását a nagy-britanniai járványhelyzet igen jelentős javulása tette lehetővé.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának januári tetőzése óta hetente harminc-negyven százalékkal csökken a naponta kimutatott új fertőzések és halálozások száma. Hétfőn életbe lépett egy újabb korlátozás: az Angliából külföldre utazni szándékozóknak mostantól írásban kell indokolniuk utazásuk célját. A brit kormány május 17-re tűzi ki az utazási korlátozások feloldását. Németországban többhavi mélypontra süllyedt a betegséggel összefüggő halálesetek napi száma, így ott is lazítottak a járványügyi korlátozásokon. Országszerte megnyitottak a könyvesboltok, a virágboltok és a kertáruházak, véget ért a közvetlen testi kapcsolatot igénylő szolgáltatásokra – például kozmetika, masszázs – elrendelt kényszerszünet. Két háztartás tagjai közül az eddigi kettő helyett öten lehetnek együtt, a 14 éven aluli gyerekeket leszámítva.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom