Krónika

Így néz ki a bezárás Budapesten

Mint ismert, a kormány döntése értelmében hétfőn életbe léptek a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszámok csökkentése érdekében hoztak meg.

Így néz ki a bezárás Budapesten
A szigorított védelmi intézkedések miatt bezárt üzlet Budapesten
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A kormányrendelet szerint az üzleteket be kellett zárni. Kivételt jelentenek ez alól az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.

Emellett minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat.

Az óvodák és az általános iskolák pedig április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki.

Fotósaink körbejárták a fővárost, és megmutatjuk, hogyan is néz ki Budapest a bezárás után. (A képek szélére kattintva váltogathat a fotók között!)

Egy fővárosi vendéglátóhely lezárt terasza
Egy fővárosi vendéglátóhely lezárt terasza
Fotó: MH/Purger Tamás

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom