Krónika

Életfogytiglanra ítélték Dér Csabát, a csantavéri bérgyilkost

Nem jogerős döntés

Életfogytiglani fegyházra ítélte tegnap emberölés és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék Dér Csabát, a csantavéri születésű szerb–magyar férfit. Legkorábban negyven év után szabadulhat.

Több emberöléssel is vádolják: 2018 szeptemberében Budapesten, a Pólus Center mögött végzett egy magyar vállalkozóval, akit kokaineladás ürügyén csalt a helyszínre. Korábban, 2018 júliusában egy amszterdami kávézó teraszán fejbelőtt egy horvát férfit. Utóbbi gyilkosságot elismerte, a budapesti emberölést a nyomozás során bevallotta, de a tárgyalóteremben már tagadta.

A férfit 2019 márciusában fogták el Prágában, majd kiadták Magyarországnak. Dérnek van egy másik gyilkossági ügye is, amit Szerbiában tárgyalnak, a vád szerint Belgrádban gyilkolt meg egy férfit. A mostani ítélet nem jogerős, a vádlott és védője is fellebbezett ellene. A férfi letartóztatásban marad.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom