Krónika

Az oltásra jogosultak döntő többsége megjelenik a Szent Margit Kórházban

Az oltásra jogosultak döntő többsége megjelenik a Szent Margit Kórházban lévő oltóponton - mondta az intézmény orvosigazgatója csütörtökön a közmédiának.

Az oltásra jogosultak döntő többsége megjelenik a Szent Margit Kórházban
Szépvölgyi Márta főnővér a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával olt be egy idős nőt a Szent Margit Kórház oltópontján
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Virág József az oltás menetéről azt közölte, az előzetes regisztráció alapján a fővárosi és a Pest Megyei Kormányhivatal a háziorvosokon keresztül „delegálja” az embereket a Szent Margit Kórházba.

Hozzátette, a háziorvosok végzik el az előzetes vizsgálatokat és a szűrést, illetve ők tájékoztatják a pácienseket például az oltóanyagról. Végül pedig szintén a háziorvosok irányítják az embereket a megfelelő oltópontra - mondta.

Ha valakit a háziorvos „kiszűr”, például valamilyen társbetegség miatt, akkor delegálhatnak helyette más valakit - mondta.

Kitért arra is, hogy a kórházban a lakosok mellett az egészségügyi dolgozókat is oltják, ugyanakkor külső helyszíneken, mint például szakrendelőkben vagy szociális intézményekben is oltanak.

Virág József hangsúlyozta, a „főszabály” alapján vakcina nem mehet kárba, így minden oltóanyagot felhasználnak.

A közmédiának a helyszínen megszólalt egy, az oltáson frissen átesett csobánkai nő, aki arról számolt be, hogy a kormányzati oldalon való regisztráció után a Pfizer-vakcinát kapta meg. Arra a kérdésre, miért döntött úgy, hogy regisztrál, azt válaszolta: „szeretnék életben maradni”.

Kapcsolódó írásaink