Krónika

Kedvező az orosz vakcina fogadtatása a vidéki oltópontokon

A veszprémi oltóponton kedvezőek a tapasztalatok, mindenki időre megérkezett, az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát - mondta Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Kedvező az orosz vakcina fogadtatása a vidéki oltópontokon
Megkapja egy nő az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A műsorban elhangzott: a megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett, amivel a hétvégén folyamatosan oltanak, a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályban.

Bujdosó László azt mondta, hogy alapvetően nem különbözik a Szputnyik a többi vakcinától. A gyártó vállalása szerint ez a vakcina két évig nyújt védettséget - mondta. A két oltást 21 nap különbséggel adják be.

Szondi Zita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója arról számolt be, hogy 3 fajta vakcinával szerveznek oltásokat, a hétvégén folytatják a szociális intézményekben az oltást a Pfizer oltóanyagával. A Moderna vakcinájával az újabb jelentkezőket, a Szputnyikkal a 60-74 év közötti krónikus betegséggel nem rendelkezőket oltják. Az orosz oltóanyagból 1050 adagot kaptak.

Tapasztalataik szerint az oltási kedv emelkedik, az oltás szervezésében a háziorvosok szerepe óriási.
 

Kapcsolódó írásaink

Célegyenesben a Sinopharm

ĀA harmadik hullám emelkedő szakaszában vagyunk, ezért fontos, hogy a legesendőbb korosztályt mielőbb védelemben részesítsék, aminek egyetlen hatásos fegyvere a védőoltás